Loyaal

Loyaal

Kernkwaliteiten in een succesvol team

  informatie aanvragen

Algemeen
PSV was er in het jaar 2012/2013 vol van overtuigd dat zij de beste spelers hadden en kampioen zouden worden. Aanvallend voetbal was het recept en dit jaar moest het gebeuren. Zij hadden alleen geen rekening gehouden met het feit dat de beste spelers in huis hebben niet direct betekent dat je ook het beste team hebt. Daarnaast kregen zij te maken met invloeden van buitenaf en van te voren weet je nooit hoe spelers hiermee omgaan. Bovendien is het ook maar de vraag hoe spelers omgaan met druk en of ze zichzelf als individu niet boven het team gaan plaatsen. Waarom is het team met de beste spelers niet altijd het team dat wint? Wanneer is een team ook echt een team en welke ingrediënten zijn er nodig voor succes? Zoals Michael Jordan ooit zei: ´Talent wins games, but teamwork and intelligence win championships.”

Voor wie?
De interactieve presentatie is geschikt voor iedereen die met teams te maken heeft en nieuwsgierig is naar de kernkwaliteiten die een team naast talent moet hebben, om succesvol te zijn. Dit kan aangevuld worden met een coachtraject waarin samen met uw team bekeken wordt wat uw kernkwaliteiten zijn en hoe u deze het beste kunt benutten om tot optimaal resultaat te komen.

Doelen
Na de presentatie bent u in staat om:

  • Te herkennen welke aspecten er nodig zijn om een succesvol team te creeren.
  • Hoe u het optimale uit het team kunt halen en maximaal kunt presteren.

Inhoud
In de presentatie wordt ingegaan op eigen ervaringen in de topsport die ervoor hebben gezorgd dat een team succesvol was. Dit wordt aangevuld met succesverhalen uit andere takken van sport en het bedrijfsleven. Aan bod komt welke aspecten daarbij belangrijk waren en hoe het team zich heeft ontwikkeld tot een succesvol team. Maximaal presteren, uitblinken en ontwikkeling van teams staan hierbij centraal. Wat zijn de kernkwaliteiten van uw succesvolle team?

“A Great collection of talent with unbalanced chemistry and inappropriate attitudes can get knocked over by teams of lesser talent.” Coach Pat Riley, Miami Heat.