Vertrouwen

Vertrouwen

Omgang met tegenslagen

informatie aanvragen

Algemeen
Olympische Spelen 1992 – Barcelona. Derek Redmond staat aan de start van de halve finale voor de 400 meter sprint en is een serieuze kanshebber op een gouden medaille. Na 150 meter sprint stopt hij met rennen door een scherpe pijn in zijn hamstring. Deze bleek achteraf gescheurd te zijn. Hinkend ging hij verder met hulp van zijn vader, die van de tribunes af was gesprongen om zijn zoon bij te staan. Waar haalde hij de kracht en het doorzettingsvermogen vandaan om dit te doen? Hij had een doel voor ogen en dat was het uitlopen van zijn race, ondanks dat hij wist dat een medaille er niet meer in zat.

Hoe gaat u om met tegenslagen als dit u of uw team overkomt? Vaak doet het zich onverwachts voor en kunt u zich per situatie afvragen in hoeverre u hier meer of een andere invloed op uit had kunnen oefenen. BL1NK neemt u tijdens deze inspirerende presentatie mee in verschillende verhalen die in het teken staan van het omgaan met tegenslagen. Tevens wordt hierbij de relatie met het bedrijfsleven ook zeer zeker gelegd en de interactieve presentatie is erop gericht om tegenslagen om te kunnen zetten in nieuwe kansen.

Voor wie?
Deze presentatie is geschikt voor managers, managementteams, sporters, sportteams, docenten, studenten, trainers en coaches die op zoek zijn naar een antwoord op de vraag: Hoe ga ik om met tegenslagen en op welke manier kan ik mijzelf hierin ontwikkelen?

Doelen
Na de presentatie bent u in staat om:

  • Te herkennen wat u als tegenslag ervaart en wat uw eerste reactie daarop is
  • Tegenslagen in perspectief te zien met een groter geheel
  • Jezelf de vraag te durven stellen: hoe belangrijk is deze tegenslag nu eigenlijk?
  • Door middel van verschillende strategieën een tegenslag om te kunnen zetten en door te gaan met het bereiken van uw doelstelling
  •  Weer terug te keren in de juiste mindset –> Winnen!

Inhoud
Deze presentatie zal u ondersteunen in de vorm van inspirerende verhalen, gericht op waargebeurde persoonlijke gebeurtenissen van onze coaches. Zij zijn bereid om hun verhaal te delen en u in de juiste richting te laten bewegen. Zelf wordt u ook bij de presentatie betrokken door uw ervaringen te delen en van elkaar te leren. Bovendien wordt vooral uw eigen rol bij tegenslagen onder de loep genomen. Wat zou u nodig hebben van anderen en hoe zou u als team hiermee omgaan?