Remy de Wit

Remy de Wit

“Never let it rest, until your good is better and your better is best.”

Op een jonge leeftijd ben ik begonnen met tennissen. Hierin was ik succesvol. Toen ik 16 jaar was had ik een landelijke ranking binnen de top tien. Vanwege gebrek aan financiële middelen werd ik min of meer gedwongen om afscheid te nemen van mijn volgende stap als speler. In mijn drang om te presteren kon ik niet blijven in die sport en ben ik gaan basketballen. Na een reeks van blessures ben ik gestopt met actief spelen en gaan coachen.

In het jaar 2000 schreef ik in de lokale krant van Enkhuizen, dat mijn ambitie was om full-time te coachen binnen talentontwikkeling en daarnaast graag nationale teams zou willen coachen tijdens hun EK in de zomermaanden. En dat alles binnen de sport basketball.

Nu ongeveer 13 jaar verder kan ik met trots zeggen dat ik dit behaald heb en dat naast ambities ook dromen wel werkelijkheid zijn geworden. Een aantal landskampioenschappen, hoofdcoach in het CTO Amsterdam vrouwen basketball programma en ik heb zeker vijf jeugd EK ’s/WK’s mogen coachen met verschillende resultaten.

Voor mijn carrière als coach ben ik directeur geweest van een aantal basisscholen. Hierin kwamen strategische trajecten, verandermanagement en coachen van individuen en groepen veelal aan bod. Deze ervaring helpt me tot op de dag vandaag nog met het begeleiden van mensen binnen de bandbreedte van een organisatie.

Als coach en mens ben ik een vormer, ESTP en een grote assimileerder. Communiceren hoort bij mij en kan daarbij binnen de transactionele analyse gemakkelijk schakelen tussen de egoposities om dramadriehoeken te verhelpen en op te lossen.

Ik ben als coach en begeleider behulpzaam maar wel directief binnen een afgesproken bandbreedte met een concreet doel. Met de drive om de beste te willen zijn, handel ik vanuit een wisselende verhouding in het spectrum van archetypes gerelateerd aan de doelstelling.