BL1NK!

BL1NK!

Bastiaan Ruitenga

Ateam 3 oktober 2013

Alles wat je meemaakt, is niet alleen voor jezelf”

Tijdens mijn sportcarrière judo heb ik een aantal zware blessures gehad. In 2000 heb ik tijdens een wedstrijd mijn nek gebroken waardoor ik blind en verlamd raakte. Na een relatief korte revalidatie ben ik teruggekeerd op wedstrijdniveau. Dit ondanks het vooruitzicht dat ik het in eerste instantie niet eens zou overleven. Ik was beter geworden dan voor mijn ongeluk. Eind 2002 raakte ik zwaar overtraind, ik vergde te veel van mezelf. Na weer een jaar revalidatie ben ik wederom teruggekomen aan de top van Nederland.

In 2004 kreeg ik weer verlammingsverschijnselen. De doctoren zijn toen erachter gekomen dat ik een herseninfarct had gehad. Dit in combinatie met het vergroeien van 3 nekwervels betekende dit het einde van mijn sportcarrière. Dit alles heeft mentaal veel met mij gedaan. Ik ben altijd zeer positief geweest en heb met name gedacht in mogelijkheden en nooit in beperkingen. Over het maximaal haalbare heb je namelijk de controle.

Ik heb ervaring om als zelfstandige binnen een grote organisatie te werken. Hierin bekleed ik nog steeds verschillende functies. Jarenlang ben ik zoekende geweest wat ik met mijn levens-, sport- en werkervaring kon doen om mensen in beweging te brengen.Bij het Cruijff Instituut heb ik dit allemaal kunnen samenvoegen tijdens de opleiding ‘Master in coaching’. Door dit alles kan ik op een persoonlijke en gerichte manier coachen.

Vanaf 2010 heb ik meerdere presentaties en workshops gegeven over onder anderen bewustwording, relativeren en het maximaal haalbare. Ook deel ik hier mijn levensverhaal, mijn positivisme en het denken in mogelijkheden.