Commitment

Commitment

Teamdynamica

Informatie aanvragen

Algemeen
Oekraïne en Polen 2012 – Het Nederlands elftal maakt zich op om Europees Kampioen te worden, een doel dat realistisch is gezien de 2de plek op het Wereldkampioenschap van 2010 in Zuid-Afrika. Een verlies tegen zowel Denemarken, Duitsland als Portugal brengt een einde aan de droom van de spelers, maar ook van veel Nederlanders. Wat was de oorzaak dat praktisch hetzelfde team als tijdens het WK er niet in slaagde om de groepsfase te doorlopen?

Wanneer u met groepen aan de slag gaat, komt u elke keer weer voor nieuwe uitdagingen te staan. Geen team is hetzelfde, want elk team bestaat uit mensen met verschillende karakters, gedrag, wensen en behoeften. Uiteindelijk werkt u met een team naar een vooraf opgesteld doel en verwacht u dat iedereen dit ook voor ogen heeft en hier alles voor doet. Maar is het in werkelijkheid wel zo simpel? Zijn de leden van het team wel zo gemotiveerd en betrokken als u denkt en wat maakt dat zij dit wel of niet zijn?

Voor wie?
De workshop is geschikt voor coaches, docenten, managers, teamleden en iedereen die te maken heeft met het aansturen van, of werken in teams.

Doelstelling
Na deze workshop bent u in staat om:

  • De processen binnen uw team te herkennen en te analyseren.
  • Relevante problemen op een constructieve manier ter sprake te brengen.
  • Uw team effectiever te laten presteren.
  • Invloed uit te kunnen oefenen op het gedrag, de motivatie en de betrokkenheid van uw team.

Inhoud
Tijdens deze workshop behandelen we standaardsituaties in het algemeen en uit uw eigen praktijk. In hoeverre waren de doelen vooraf helder en werden deze gedragen door alle leden van het team? In hoeverre is iedereen tevreden met hetgeen hij/zij er voor zichzelf uit wil halen? Hoe groot is het commitment van alle teamleden en in welke mate bent u bereid concessies te doen voor het grotere geheel? Dit coachtraject wordt gekenmerkt door zijn interactieve vorm en geeft u een beter beeld in de teamprocessen die kunnen spelen. De case study zal samen met u bepaald worden, waarna we daadwerkelijk aan de slag gaan met teamdynamica. Het gehele proces wordt tussentijds en achteraf geëvalueerd.