Uitdagen

Uitdagen

Durven te verliezen

 

informatie aanvragen

Algemeen
In een theatershow heeft caberatier Lebbis het over fouten maken: “Als er 1 ding is dat ik geleerd heb is het dat als iemand in je omgeving een fout maakt, probeer met hem door te gaan.”

Wellicht maakt u dagelijks mee dat er fouten gemaakt worden binnen bepaalde werkzaamheden. In de topsport is dit niet anders. Een verdediger speelt de bal te kort terug naar de keeper waardoor de aanvaller van de tegenpartij een doelpunt maakt. Een spits schiet de bal vanaf 1 meter over, terwijl dit nog veel lastiger is dan de bal in het doel te schieten. In de maatschappij wordt fouten maken gezien als iets negatiefs, worden mensen erop afgerekend en juist daardoor kan dit negatieve effecten hebben op de persoon zelf of zijn ontwikkeling. Maar wat nou als we ervoor kunnen zorgen dat fouten maken geoorloofd wordt in een omgeving waarin mensen niet direct afgerekend worden? Waarbij we ze vertrouwen geven en dat dit vertrouwen later terugbetaald wordt. Of hebben mensen het juist nodig om op hun plaats gezet te worden wanneer ze een fout maken. En wat voor invloed heeft de (hoge) druk en verwachtingen van anderen op het maken van fouten?

Voor wie?
Deze presentatie is voor iedereen in het bedrijfsleven en de (top)sportwereld die geremd worden in het maken van fouten of het moeilijk vinden om uit de comfort-zone te stappen en altijd voor de veilige weg te kiezen. Dit is bestemd voor zowel individuen als teams.

Doelen
Na de presentatie bent u in staat om:

  • Te begrijpen waarom fouten maken juist goed kan zijn.
  • Inzicht te krijgen in wat u tegen houdt om fouten te durven maken.
  • Manieren te vinden om te durven verliezen en vervolgens te winnen.

Inhoud
De presentatie gaat over het durven te verliezen ofwel het durven maken van fouten en daar lering uit trekken. Dit heeft alles te maken met initiatief nemen, het beïnvloeden van situaties en verantwoordelijkheid nemen. Op hoger niveau betekent dit dat er ook randvoorwaarden gecreëerd moeten worden die deze zaken stimuleren. Bli1nk zal u inzicht geven in de manier waarop fouten gemaakt mogen worden en waarom dit juist van belang is om te groeien. Daarnaast wordt ook besproken wat er nodig is aan randvoorwaarden om een durf-te-verliezen omgeving te faciliteren.

“Van fouten maken leer je dus uiteindelijk is degene die de meeste fouten maakt, het meest intelligent.” Johan Cruyff