Communicatie

Communicatie

Workshop Communicatie

Hoe communiceer je met elkaar in een stadion waar 80.000 fans zitten en waarvan meer dan de helft muziek maakt, of met een vuvuzela in de weer is. Spelers kunnen elkaar moeilijk verstaan en daardoor wordt de communicatie moeilijker. Toch moeten ze een manier vinden om dit te doen, want communicatie in zowel de (top)sport als in het bedrijfsleven is essentieel voor een goede bedrijfsvoering. In onze workshop communicatie leert u uw eigen communicatieve vaardigheden te herkennen, te verbeteren en effectiever in te zetten.

Communicatieve vaardigheden en communicatie op zichzelf zijn geïntegreerd in ons dagelijkse leven en een essentieel onderdeel in welk proces dan ook. Of dit nu verbaal of non-verbaal is, iedereen heeft hiermee te maken. Bij communicatie gaat het zowel over uitzenden als ontvangen. In hoeverre bent u in staat om duidelijk te communiceren, geen verkeerde verwachtingen te scheppen en open en eerlijk te zijn? Hoe wordt uw boodschap goed ontvangen door de ander? Maar misschien nog veel belangrijker: Hoe ontvankelijk bent uzelf voor signalen van anderen en hoe interpreteert u dit? Communicatie moet helder en duidelijk zijn. Niet alleen binnen uw team maar ook bij het geven en ontvangen van feedback.Communicatie

Bij onze workshop communicatie leert u om effectiever te kunnen communiceren, te kunnen luisteren en te kunnen ontvangen. Daarnaast krijgt u meer inzicht in het communicatieproces en leert u de oorzaken van miscommunicatie te identificeren en vervolgens te voorkomen. Bovendien gaan we in op uw communicatieve vaardigheden en leert u te begrijpen hoe u constructief kritiek en feedback kunt geven.

 

informatie aanvragen