BL1NK!

BL1NK!

Jeffrey van Gool

Ateam 24 juni 2013
featured image

“Success comes from knowing that you did your best to become the best that you are capable of becoming.”

Sport speelt al vanaf kleins af aan een belangrijke rol in mijn leven. Buiten het feit dat ik hier altijd veel plezier aan beleef, heeft sport ook een belangrijke invloed op de persoon die ik nu ben. Sociale contacten, omgaan met winst, verlies en kritiek, discipline en sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen zijn voorbeelden van de manier waarop sport mij heeft gevormd.

Als sportmanager ben ik creatief, ruimdenkend en gepassioneerd. Als coach omschrijf ik mezelf als enthousiast, innovatief en leg ik het accent op persoonlijke ontwikkeling van zowel de coachee(s) als mijzelf. Deze eigenschappen vertaalde ik tot voor kort als Combinatiefunctionaris Voetbal in Eindhoven, waar ik vooral bezig was met talentherkenning en talentontwikkeling. Op dit moment doe ik dit als Programma Coördinator van de Masteropleidingen bij het Johan Cruyff Institute.

Voetbal en Bossaball zijn de sporten die ik beoefen. Voetbal weliswaar als coach en Bossaball als speler. Daarbij kom ik uit voor het Nederlands team en ben ik gedurende 4 jaar mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van deze nieuwe trendsport. Op dit moment is mijn vizier gericht op het WK op Bonaire in november 2013.

Mijn kracht ligt bij het creëren van binding in een team en bij de talentontwikkeling van business- en sportteams. Mijn idool is basketbal coach John Wooden om het feit dat hij bij zijn coaching op het hoogste niveau winnen ondergeschikt laat zijn aan persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van het team. Deze stijl hanteer ik ook tijdens mijn werkzaamheden als coach bij jeugdteams en als coach van BL1NK.