Kernkwaliteiten

Kernkwaliteiten

Kernkwaliteiten in een succesvol team

Wat is een succesvol team en uit welke kernkwaliteiten bestaat deze? Elk team bestaat uit verschillende individuen die op hoger niveau samen moeten werken om een bepaald doel te bereiken. Wat is ervoor nodig zodat iedereen 100% commitment heeft en vol voor dat doel gaat? Wat zijn nog meer kwaliteiten waar een succesvol team uit bestaat. Remy de Wit en Matthijs Deken praten vanuit hun ervaring met teams in zowel de sport als het bedrijfsleven over dit onderwerp

Bepalend voor een succesvol team is de wil bij ieder teamlid om het gestelde doel te bereiken. Hiervoor moet het doel eerst wel helder zijn EN gedragen worden door iedereen. Dan is er pas commitment en zijn teamleden ook gemotiveerd er voor te gaan. Maar wat zijn nou de oorzaken voor het niet behalen van doelstellingen of deadlines? Hoewel het doel op zichzelf natuurlijk een belangrijke factor vormt, is het proces richting het behalen van dat doel ook van wezenlijk belang. Heerst er bijvoorbeeld voldoende veiligheid, zodat teamleden kunnen zeggen wat ze willen zeggen? Hoe wordt feedback opgenomen en wat zijn de rollen van iedereen?

Kernkwaliteiten succesvol teamDaarnaast is het gevoel dat teamleden hebben ook bepalend voor een succesvol team. Komen zij met plezier naar het werk en zitten zij vol energie om er voor te gaan? Zo niet, waar ligt dit dan aan en hoe kunt u dit verhelpen? Deze waarden hebben allemaal met kernkwaliteiten in een succesvol team te maken. De sprekers nemen u mee in praktijksituaties vanuit topsport basketbal en de weg naar een prof carrière in het tennis. Laat u inspireren en pas deze situaties toe op de situatie binnen uw organisatie en/of team. Kernkwaliteiten in een succesvol team is een interactieve presentatie en is te combineren met een workshop.

informatie aanvragen